Forum > Teme

"JOIA VERDE" -UN MIT INGROPAT

Hristos a inviat! dragi colegi si distinsa echipa! Am revenit cu discutiile pe larg ale sarbatorii pastelui rromilor, "joia verde". Sunt un pic dezamagita , ca acesta sarbatoare v-a ramane un mit, deoarece in urma intalnirii cu parintii si elevii chiar de "Joia verde" parintii mi-au povestit ca in trecut se sarbatorea intr-un minunat si fastuos cadru ,veneau rromi si romani de prin toate partile ,asa cum sublinia si colega Felicia Puscasu , din satul Bacioiu ,unde am mai participat si eu .Se organizau baluri si toata lumea simtea ca acesta sarbatoare trebuie celebrata ca atare. Am convenit impreuna cu parintii sa discutam aceste amanunte , organizandu-le o masa festiva unde cu totii ne-am simtit ca intr-o familie. Am ascultat muzica si am derulat o retrospectiva artistica cu activitatile anterioare , unde copilasii lor au fost actorii. La activitate a participat si d-na prof. de lb. romana-Moga Madelena. Propun ca in anul viitor sa se accentueze mai mult pe acesta tema si chiar sa fie organizat un seminar, unde sa participe si cativa parinti din fiecare comunitate
Subiect initiat de petra_laslau la 2012-04-23

Comentarii:

buna initiativa!Noi chiar sarbatorim joia verde intr-un mod fastuos ,cu joc-ziua si bal-noaptea;vin rromi de pretutindeni si chiar cei plecati in strainatate!
Postat de Brenda_moisa 1 la 2012-05-21


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri