Forum > Teme

Vizita Liceul Teoretic "Petru Rares" Feldioara-Brasov

Iata dragi mei, o alta zi frumoasa pe care doresc sa o importasesc cu voi. Azi am vizitat Liceul Teoretic "Petru Rares", cu ocazia Zilei portiilor deschise. Impreuna cu elevii din program, cei de clasa a 8 a, am fost oaspeti ai acestui liceu cu o deosebita istorie de a lungul timpului. Ne-am bucurat de foarte multa ospitalitate si deschidere din partea reprezentatiilor acestei unitati de invatamant. De ce sa alegi Liceul Teoretic "Petru Rares", dupa absolvirea clasei a 8 ?!; a fost intrebarea la care am primit foarte multe raspunsuri, ramane ca elevii impreuna cu parintii sa decida! In primul rand este un liceu care este mai aprope de Augustin si mai mult de atat nu implica aceleeasi costuri care se pretind la o naveta de pana la Brasov. Profesorii sunt foarte deschisi, amabili, cunosc problemele sociale ale eleviilor proveniti din rural si mai mult din grupurile defavorizate, ceea ce ii face sa ii inteleaga si chiar sa ii ajute. Promovabilitatea absolventiilor de liceu este de peste 70% din care o foarte mare parte reusesc sa isi continue studiile universitare. Chiar si eu am avut la facultate 3 colegi absolventi ai acestui liceu, pot spune ca au fost studenti foarte buni si foarte implicati. Ma bucur ca am reusit sa le ofer eleviilor mei o zi atat de frumoasa si imi pare atat de rau ca nu ii putem lua si pe ei in tabara! Va doresc un sfarsit de saptamana minunat, alaturi de cei dragi voua!
Subiect initiat de Doru Dima la 2012-05-18

Comentarii:

Da! Raluca Mesindorfeanu care pana nu de mult visa la Colegiul National "Grigore Antipa",prezentandu-le cu foarte multa atentie punctele tari si punctele slabe ale acestei oportunitati. Raluca impreuna cu familia au decis ca vor alege Liceul Teoretic "Petru Rares" Feldioara/Brasov. Asta nu ca nu ar face fata la acest colegiu din Brasov, ci pentru faptul ca costuriile ar fii mult mai mari in Brasov decat in Feldioara. Restul eleviilor mai mediteaza...doar ca Feldioara este o comuna, iar marea majoritate a copiilor opteaza pentru mediul urban.
Postat de Doru Dima la 2012-05-24

Dupa vizita asta copiii din grupa ta se gandesc sa dea la acest liceu? Cam cati se gandesc la asta?
Postat de adinau la 2012-05-22


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri