Forum > Teme

Mentoratul - Viitorul Educatiei

Dragi colegi sper ca se doreste ca mentoratul sa fie implementat la nivel national. Asta in cazul in care la sfarsitul anului se vor vedea rezultatele programului. Ce parere aveti ? Cum putem sa facem asta ?
Subiect initiat de sorin balaceanu la 2012-01-25

Comentarii:

Noi trebuie sa le aratam ca nu e tarziu si ca se poate si pentru ei si in special pentru copiii lor sa facem si ceva. Mentorii au vazut ca ei-parintii sunt uimiti(pozitiv) ca sunt implicati si ei in activitati. Se poate pleca de la activtitati simple,cum ar fi vizionarea unui film. De exemplu la mine parintii erau mai atenti si mai incantati decat elevii. Deasemenea incerc sa le aduc aminte de scoala parintiilor,cel putin asa am facut la ultima intalnire cu parintii,punandu i sa scrie la tabla sau chiar glumind cu ei ca o sa le dau lucrare de control cu subiecte legate de copii lor. Si sincer asta cred ca o sa si fac.
Postat de sorin balaceanu la 2012-02-01

Personal mi a placut foarte mult in Ungaria unde mamele veneau la centrul acela si aveau diferite activitati. Mi-am dat seama ca noi in general ne canalizam pe copii,dar uitam de parinti. Incercand sa dezvoltam si mentalul parintiilor,rezultatele pe care le asteptam de la elevi vor aparea mult mai rapid.
Postat de sorin balaceanu la 2012-02-01

Da, Sorine, ideea ar fi foarte buna. Noi am discutat si vedem deja la copiii nostri de la Zizin ce inseamna pentru ei sa stie ca au pe cineva in spate, o persoana la care se pot intoarce sa-i ceara sfatul sau sprijinul.Prind mai multa incredere in ceea ce pot face, atunci cand cineva ii valorizeaza si le spune ca si ei pot, ca si ei sunt buni, ca ideile lor sunt demne de pus in practica. Sa speram ca rezultatele muncii noastre vor fi folositoare pentru a se face lobby pentru implementare.
Postat de toth dimcea alina la 2012-01-29

Clar, programul actual va aduce mari schimbari in progresul eleviilor. Ar fii ideal ca acesta reusita sa fie implementat la nivel national si chiar mai mult să continue şi cu primii doi ani de liceu, cel putin. Ar putea fii o investitie de astazi si un castig de maine. Sunt copii care vor sa invete, care au capacitati deosebite si din pacate nu au posibilitati materiale care sa ii poata ajuta sa continue cu un liceu.
Postat de Doru Dima la 2012-01-25

Salut Sorin. Se doreste acest lucru... sper si imi doresc din tot sufletul ca acesti 1000 de copii (din cele trei regiuni) sa aiba cel mai mult de castigat. Sunt sigur ca vom avea un cuvant de spus si multe de aratat din activitatile demarate in proiectul nostru. Titlul ale de tine pentru acest mesaj postat este foarte sugestiv. Rezultatele muncii voastre nu o sa intarzie sa apara daca ne canalizam toata energia pozitiva pentru sprijinirea acestor elevi. O sa te rog sa ne impartasesti un pic pe platforma despre intalnirea ta de grup cu elevii si parintii. Poate ceilalti colegi pot lua exemplu acesta. Mie mi-a placut foarte mult ideea ta de a face ca elevii sa comunice mai mult cu parintii. Te rog sparge gheata:)
Postat de Gheorghe Marin la 2012-01-25


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri