Forum > Teme

Jocuri

Am tradus cateva jocuri din lb.maghiara pe lb. romana sper ca va fi de folos pentru voi. Jocuri introductive Salută altfel Îl rugăm pe fiecare copii să salută pe cineva din grup. Incepe cineva si salută intrun fel, iar cel care a fost salutat alege altcineva (care inca nu a fost) si saluta altflel. De exemplu: Buna Andrei! Andrei: Salut Costel! Costel: Ciao Maria etc.! Dacă vrem ca şi o regulă putem spune la copii că nu au voie sa foloseasca acelasi saluturi (în exemplul dat in continuare numai pot fii folosite bună, salut şi ciao). Jocul jipp-jupp Durata: 10 minute Instrucţiune: „Sarcinea voastră este să reniţeţi cele două poreclele zise de către colegii din jurul vostru.” Descriera jocului: Stăm in cerc. Toată lumea întreabă porecla de la vecinii. O persoană (care conduce jocul) va sta in mijlocul cercului. Când se arată spre cineva si zice jipp, atuncea imediat acea persoană trebe să zică porecla spusă de către vecinul aflat pe parte dreaptă. Dacă spune jupp atunci trebe să zică porecla spusă din partea stîngă. Dar dacă spune jipp-jupp, auncea toată lumea schimbă locul cu altcineva şi continuăm jocul. Cine greşeşte şi ezită mult sau nu ştie va trebui sa stea in mijloc, si va conduce jocul. Shimbări aşteptată: Copii vor fii deschiş pentru activitatea sau jocuri următor.
Subiect initiat de Kalanyos Zoltan (Zozo) la 2012-01-26

Comentarii:

Merci mult Florin!
Postat de Kalanyos Zoltan (Zozo) la 2012-01-29

Adina draga tin sa te anunt ca mentorii din regiunea Centru folosesc un alt instrument de impartasire a experientelor - au creat un grup si pe facebook... frumoasa initiativa :)... si ma bucur inca o data de faptul ca formeaza o echipa...
Postat de Gheorghe Marin la 2012-01-27

Tin sa precizez ca Zozo, se implica foarte mult in lucrul cu elevii... este foarte inventiv si aplica foarte multe jocuri in activitatea lui... la intalnirea mentorilor/profesorilor din regiunea Centru ne-am amuzat si am urmarit o activitate/joc initiata de Zozo... si in legatura cu limba romana, niciodata nu cred ca am avut probleme sa inteleg ce zici Zozo... s-a vazut si in Ungaria... mult spor si succes in continuare... keep in touch...
Postat de Gheorghe Marin la 2012-01-27

Ana, ma bucur sa te regasesc printre noi cei de pe forum. Chiar ma gandeam sa iti scriu un e-mail. Te rog pune la tema exercitii de la mentorat ce faci tu cu copiii. Sunt lucruri, exercitii, experiente tare frumoase, care merita sa fie cunoscute si de ceilalti colegi mentori. Poate ii ajuta in activitatea lor.
Postat de adinau la 2012-01-26

Zozo, adauga niste jocuri si pentru parinti :)Cele despre care am discutat le-am facut deja ..
Postat de RosuAna la 2012-01-26

Buna Adina. Da candva la inceput am pus in practica, am incercat cu copii mei. P.S.: Eu vreau sa remarc ca am fost ajutat :D Dar multi deja mi-o zis, ca decand sunt in proiectul vostru cu lb.romana ma descurc tot mai bine. Poate e asa dar stiu sigur,ca mai am mult de invatat!
Postat de Kalanyos Zoltan (Zozo) la 2012-01-26

Sunt foarte interesante. Le-ai pus in practica, deja? PS: nu pot sa nu remarcat cat de bine scrii in limba romana. :)
Postat de adinau la 2012-01-26


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri