Forum > Teme

Joc- Ce putem sa facem impreuna

Buna tuturor, va prezint si voua un joculet pe care le-am jucat noi la Band ”DICTAREA” DESENULUI Copii se grupeaza cate doi, asezandu-se spate in spate, unul dintre copii, primeste un obiect. El trebuie sa descrie in detaliu obiectul primit , dar fara sa-l denumeasca, iar partenerul sau sa-l deseneze, fara sa vada obiectul, numai dupa explicatiile primite. La final se compara desenele cu obiectele. se poate reincepe jocul prin schibare de roluri.
Subiect initiat de zogo gabi la 2012-01-26

Comentarii:

Super jocurile chiar imi plac... cu siguranta o sa aplic si eu cu elevii chiar va rog orice jocuri activitati aveti impartasiti ne este de mare folos cel putin mie:D thanks everybody..:D
Postat de zita farcas la 2012-01-31

Foarte inventive aceste jocuri propuse de voi... Gabi astept sa ne impartasesti experienta cu screable in limba romani, concurs la care au participat copii tai... :)
Postat de Gheorghe Marin la 2012-01-27

Salutare,am gasit un joculet care mi-a placut si vreau sa-l aplic cu copii mei,poate va intereseaza.. Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus. Obiective. îi ajută să își dezvolte imaginaţia şi capacitatea de a-şi exprima gândurile, creativitatea, capacitatea de a se exprima în public. Spaţiul de joacă. în interior sau exterior. Materiale necesare. ziare si reviste de care nu mai avem nevoie, foarfece, lipici, hartie si creioane sau pixuri. Pregătirea jocului. Mai întâi trebuie să decupezi articole întregi din reviste sau ziare pe care deja le-ai citit. Cum se joacă "Inventează o poveste". Din acele articole copilul sau copiii trebuie să îşi aleagă 10 - 15 cuvinte, în funcţie de abilităţile lor (în funcţie de vârsta pe care o au). (De exemplu, poate decupa cuvintele din articole sau, mai simplu, le marchează cu un pix sau creion, apoi şi le notează). Copilul/copiii având timp de gândire cinci minute (li se poate lăsa la îndemână un dicţionar, dacă este nevoie), trebuie să inventeze o poveste în care să folosească toate cuvintele, în orice ordine. Variante de a complica "povestea". Puteţi stabili ca toate cuvintele să fie folosite în ordine alfabetică, să fie folosite de doua ori sau să fie folosite numai acelea care încep cu o vocală. Varianta cu mai mulţi jucători. Atunci când participă mai mulţi copii, puteţi da fiecăruia o şansă să îşi spună povestea! Sau îl puteţi pune pe cel care urmează să îşi aleagă alte cuvinte şi să completeze povestea primului şi aşa mai departe. Variantă muncă în echipă. Dacă sunt mulţi jucători, aceştea pot fi împărţiţi în mai multe echipe. Li se dau de găsit mai multe cuvinte şi ei vor putea împreună să creeze povestea. Apoi, la final, fiecare echipă îşi va desemna un reprezentant care va istorisi tuturor întâmplările...(poate la focul de tabără)... Variantă colaj de desene propii. Copiii trebuie să desene cu mânuţele lor la alegere ceea ce doresc fără să ştie ce va urma. După ce se usucă "operele de artă" ei trebuie să le decupeze cu grijă şi să le lipească într-o formă nouă, altă poveste, de această dată în imagini... Variantă colaj de imagini. Din ziare sau reviste puse la dispoziţie, decupează ceea ce le place sau în funcţie de tematica pe care le-o oferim, după care, trebuie să inventeze o poveste şi să le lipească...
Postat de Crina Pista la 2012-01-26

am uitat sa mentionez ca fiecare copil trece pe la fiecare si mai ales nu se semneaza! in final, nu se mai cunoaste exact cine ce a scris.. asta e ideea..si astfel copii sunt mai sinceri unii cu altii..si vad care e parerea celr din jur desre ei.
Postat de RosuAna la 2012-01-26

super fain! abia astept sa il jucam cu copii..am facut ceva un pic asemanator la o intalnire mai veche, cand fiecare copil a scris pe spatele unui coleg (pe foaia prinsa de spatele lui, mai precis :)) parerea despre acesta, iar la final fiecare a citit cu voce tare tot ce avea scris pe foaie. Nu mai stiu pe unde am citit .. dar a fost placut de catre copii, mai ales ca am folosit foi colorate :)
Postat de RosuAna la 2012-01-26


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri