Forum > Teme

"Modele pentru elevii romi" - activitate cu rol de orientare scolara

“Modele pentru elevii romi” – activitatea cu rol de orientare socio-profesională a inclus pe lângă teste şi fişe de lucru didactice şi vizite din partea unor oameni de profesie, discutii cu aceştia despre meseriile lor (bucătar, poliţist, ospătar, asistent social) şi vizite la locul de muncă (vizită la primarie, pentru băiteţi în mod special: vizită la service auto pentru discuţie cu mecanic auto, iar pentru fete: vizită la coafor pentru meseria de coafeză/hair-stylist). Elevii au avut ocazia să pună întrebări despre experienţa profesională şi educaţională, despre responsabilităţile actuale, despre beneficii şi greutăţi etc. Persoanele invitate au rolul de modele pentru elevi, de exemple pozitive de succes, iar sfaturile şi informaţiile primite le vor fi de folos în momentul pregătirii pentru o meserie. În luna februarie voi continua activităţile cu alte meserii. Va atasez poze pe grup. Acest mic proiect se poate implementa cu succes in orice zona zic eu, trebuie doar sa va interesati de ce-si doresc copiii, de optiunile lor scolare si profesionale, iar apoi sa luati legatura cu oameni de profesie din comunitatea locala. Eu nu prea am gasit care sa fie si de etnie roma, ar fi fost si mai bine! Succes!
Subiect initiat de ruxandra_oprica la 2012-01-28

Comentarii:

Servus Ruxi, te felicit ca ai reusit sa aduci la intalnire oameni cu diferite meserii. O activitate de acest fel cred ca este graitoare pentru edificarea copiilor in privinta alegerii optime. Bineinteles ca mai au nevoie, inca, de alte informatii, dar cred ca astfel isi pot imagina mult mai usor ce li se va potrivi mai bine. Eu deocamdata discut cu ei pe baza de fise si imagini, poate reusesc o astfel de initiativa. Succes
Postat de Mihaela la 2012-01-30


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri