Forum > Teme

Fise de lucru folosite de prof. SEI la matematica

Probleme – Calculul unor distanțe Profesor Măricuța Vasile , Școala Gulia , Județul Suceava 1. Fie triunghiul ABC, cu [AB] [AC]. Dacă AB = 13cm și BC = 10 cm calculați: a) distanța de la A la BC; b) distanța de la B la AC. 2. În triunghiul dreptunghic ABC (m( ) = 90°) cunoaștem AB = 4cm și AC = 3cm. Să se afle distanța de la A la BC. 3. Fie rombul ABCD. Dacă AC = 16cm și BD = 12cm, să se afle distanța dintre dreptele AB și CD. 4. Se consideră cubul ABCDA’B’C’D’ în care AB = 6cm. Să se calculeze: a) distanța dintre punctele D’ și A; b) perimetrul triunghiului D’AC; c) distanța de la D’ la AC. 5. Piramida patrulateră regulată VABCD are VA = 20cm și AB = 10cm. Să se calculeze: a) distanța de la vârful V la planul bazei; b) apotema piramidei. 6. Paralelipipedul dreptunghic ABCDA’B’C’D’ are AB = 12cm, BC = 4cm și BB’ = 3cm. Să se calculeze: a) lungimea diagonalei sale; b) distanța de la D la D’B.
Subiect initiat de sava_anisoara la 2012-01-30

Comentarii:

Anisoara, felicitari pentru initiativa de a posta fisele de lucru pe forum. Rugamintea mea este sa transmititi prof. Maricuta Vasile sa ne transmita fisa de lucru si in format word sau PDF (scanata) pentru a o posta pe platforma, la sectiunea "Resurse utile".
Postat de monica.calin la 2012-02-08


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri