Forum > Teme

Casatoria timpurie

Stim ca fetele de etnie rroma se casatoresc devreme din diferite motive mai mult sau mai putin subiective.Va propun o activitate care trezeste intersul copiilor,mai ales a fetelor.Activitatea se poate desfasura in felul urmator: pe un posteet fiecare elev sa scrie varsta la care s-a casatorit bunica si apoi mama. notati toate cifrele pe care le spun copii si apoi alegeti o cifra comuna.Aceea cifra s-ar putea sa fie 15 sau 16.Apoi faceti portretul unei fete la 16 ani...ce activitati ar trebui sa aiba aceasta , cum ar trebui sa-si petreaca timpul,etc. Incrcati sa faceti apoi portetul unei fete care s-a casatorit la 16 ani(cum isi petrece timpu ,ce activitati are). Apoi, pe doua coli de hartie punetii sa-si deseneze cunturul mainilor si in fiecare deget sa scrie un lucu pe care il pierd daca se castoresc devreme.Puteti sa le dati idei...isi pierd copilaria ,sansa de a avea o cariera , dar lasatii pe ei sa numeasca acele lucruri pe care le pierd. Punetii apoi sa se aseze in dreptul portretului care le place cel mai mult si in care ar dori sa se includa.Faceti-le in momentl acela o poza si spuneti-le ca in momentul acela au ales calea educatiei si a libertatii , a unui viitor mai bun...ca aceea cale nu e cea mai usoara dar cu siguranta e cea mai fericita pt ei ca viitori adulti , mai ales pentru fete ca viitoare femei...ca ele pot fi independente financiar si au posibilitatea sa aleaga si nu doar sa fie alese.
Subiect initiat de moldovanreghina la 2012-03-27

Comentarii:

Felicitari domnisoara Reghina pentru initiativa dvs. interesanta si succes!
Postat de PetruLazar la 2012-03-31

Buna ziua!Felicitari pentru tema aleasa si pentru modul in care incercati sa preveniti acest "fenomen".Consider ca este unul general,nu numai comunitatile de romi se confrunta cu aceasta problema .Personal, m-am confruntat cu un astfel de caz,asa ca, pentru mine, principala cauza a abandonului scolar ramane casatoria timpurie .In concluzie,stimati colegi,cautati sa preintampinati acest fenomen.In caz ca se intampla, este foarte greu sa mai faceti ceva,va asigur.O zi buna in continuare! Stefan Lunca.
Postat de Lunca.Stefan la 2012-03-28


Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri