Drepturile minoritatilor

Strategia Guvernului Romaniei de Incluziune a cetatilor romani apartinand minoritatii romilor pentru perioada 2012-2020

Hotararea de Guvern a fost adoptata in data de 14.12.2011 si cuprinde obiectivele si directiile de actiune din domenii, precum: educatie, sanatate, cultura, ocupare, locuire si mica infrastructura, dar si implicatiile bugetare si juridice ale noii strategii, structurile implicate in implementarea directiilor de actiune.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Strategia Guvernului Romaniei de Incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2012-2020

 

Recomandarea 5 a Comitetului Ministrilor catre Statele membre cu privire la politicile pentru romii din Europa

Recomandarile vizeaza adoptarea strategiilor nationale si regionale pentru implementarea politicilor proprii de combatere a discriminarii juridice si/sau sociale impotriva romilor. Anexa acestei recomandari cuprinde o serie de definitii din sfera actiunilor implementare in beneficiul populatiei rome, precum politica, strategie, proiect etc, modalitati de elaborare, implementare si adoptare a strategiilor pentru romi.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Recomandarea_Comitetului_Ministrilor_cu_privire_la politicile_pentru_romi

 

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Rezolutia Parlamentului European din 11 martie 2099 vizeaza situatia sociala a romilor si imbunatatirea accesului acestora pe piata muncii.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Jurnalul_Oficial_al_UE

 

Recomandarile de la Lund cu privire la participarea efectiva a minoritatilor nationale la viata publica

Autoguvernarea, garantiile constitutionale si juridice, precum si participarea la luarea deciziilor sunt principalele recomandari de la Lund privind participarea efectiva a minoritatilor nationale la viata publica.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Recomandarile_de_la_Lund

 

Recomandarile_de_la_Lund

 

Recomandarea ECRI privind legislatia nationala referitoare la combaterea rasismului si a discriminarii rasiale

Recomandarile Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) fac referire la adoptarea unei legislatii de catre guvernele stalelor membre impotriva rasismului si a discriminarii rasiale si integrarea componentelor cheie contra rasismului si discriminarii nationale in cadrul legislatiei nationale.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Recomandarea_ECRI

 

Ziua Minoritatilor Nationale din Romania

Hotararea numarul 881 din 9 decembrie 1998 emisa de Guvernul Romaniei declara ziua de 18 decembrie Ziua Minoritatilor Nationale din Romania.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Ziua Minoritatilor Nationale

 

Conventia-cadru pentru protectia minoritatilor nationale


Conventia-cadru a fost adoptata de statele membre ale Cosiliului Europei decise sa implementeze principiile stabilite in conventia-cadru prin politici nationale si politici guvernamentale adoptate de fiecare stat. Printre pricipiile prezente in conventia-cadru se regasesc: dreptul la egalitate in fata legii si la egala protectie a legii, pastrarea si dezvoltarea culturii, limbii si religiei, dreptul la libertatea de expresie a fiecarei persoane apartinand minoritatilor nationale.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Conventie_cadru_pentru_protectia_minoritatilor_nationale

 

Recomandarea 1230/ 1993 referitoare la romii din Europa

In vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale romilor, respectarii drepturilor si asigurarii egalitatii de drepturi, Consiliul Europei a redactat Recomandarea 1203 care se reflecta intr-o serie de domenii, precum domeniul educatiei, culturii, informatiei, vietii curente ale minoritatii rome.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Recomandarea 1203 din 1993

 

Proiectul legii privind statutul minoritatilor nationale

Legea reglementeaza statutul juridic si drepturile minoritatilor nationale, dreptul la pastrarea, exprimarea si dezvoltarea identitatii nationale, culturii minoritatilor nationale, mijloacelor de informare in masa, cultele religioase, dreptul la folosirea limbii materne. Legea reglementeaza, de asemenea, organizatiile minoritatilor nationale, Consiliul Minoritatilor Nationale, precum si autonomia culturala a minoritatilor nationale.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

 Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri