Stiri

Vizita de schimb de experienta si bune practici in Ungaria
Spre final de noiembrie, mai exact in perioada 19-24 noiembrie 2011, a avut loc vizita de schimb de experienta organizata in Ungaria, cu spijinul partenerului transnational Roma Education Fund. Scopul acesteia a fost de a analiza si observa proiecte de succes din educatia copiilor romi si de a transfera practicile bune intalnite in proiectul nostru.
Pe durata vizitei am observat cum se lucreaza cu copii romi intr-o gradinita inclusa in programul A Good Start Project, cum isi dezvolta abilitatile de comunicare mamele din program, dar si modalitatea in care au fost sprijiniti liceenii beneficiari ai proiectului Romaversitas. Proiectul de mentorat din Hódmezővásárhely, recomandat de Uniunea Europeana pentru tehnicile de integrarea a elevilor romi, a fost o lectie pentru mentorii si profesorii participanti la aceasta vizita

 

Sesiune de instruire si formare initiala a profesorilor de sprijin educational intensiv 29 septembrie - 2 octombrie 2011
La sesiunea de instruire si formare initiala a profesorilor de sprijin educational intensiv au participat aproximativ 100 de cadre didactice care predau limba si literatura romana si matematica in scolile selectate in proiect. Pe durata sesiunii au dobandit notiuni de educatie incluziva si au exersat metodele de verificare initiala si de interventie personalizata pentru fiecare elev beneficiar al proiectului.

 

Sesiuni de instruire si formare initiala a mentorilor preselectati
In luna august, echipa proiectului “Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva a organizat trei sesiuni de instruire si formare initiala a mentorilor preselectati in proiect. La Gura Humorului din Regiunea Nord-Est, in perioada 14-18 august 2011, aproximativ 30 de potentiali mentori au invatat instrumentele si metodele de lucru pe care le vor folosi cu elevii beneficiari din proiect. La Predeal viitorii mentori din Regiunea Centru au participat la cele patru module ale sesiunii de instruire din perioada 21-25 august. In perioada 28 august – 1 septembrie potentialii mentori din Regiunea Sud-Muntenia au invatat la Bucuresti cum sa initieze si sa gestioneze relatia cu scoala, relatia cu parintii elevilor beneficiari, cum sa ii consilieze si sa ii sprijine pe elevii benefiari pe parcursul dezvoltarii lor scolare. Structura sesiunii de instruire si formare intiala a mentorilor selectati in proiet a fost similara in toate cele trei regiuni.

 

Comunicate de presa

Prin intermediul proiectului Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva, peste 1200 de elevi romi si din familii defavorizate au sansa de a-si continua studiile

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Comunicat_de_presa

 

In anul scolar 2011-2012 peste 1000 de elevi romi din clasele V-VIII sunt ajutati sa mearga la scoala
Beneficiarii proiectului "Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva" provin din judetele Bacau, Brasov, Calarasi, Dambovita, Ialomita, Iasi, Mures, Prahova, Sibiu si Suceava.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

1000_de_elevi_romi_sunt_beneficiarii_proiectului

 

Parasirea timpurie a scolii - cauze si efecte. Studiu derulat in cadrul proiectului "Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva"


In luna octombrie 2011 a avut loc primul atelier de lucru organizat de Fundatia Roma Education Fund Romania si UNICEF. Tema atelierului de lucru a fost Provocari actuale privind accesul la o educatie de calitate a copiilor romi.

In cadrul evenimentului reprezentantii Fundatiei Roma Education Fund Romania au prezentat principalele concluzii ale studiului Parasirea timpurie a scolii - cauze si efecte, care arata ca absenteismul scolar si riscul parasirii scolii sunt mai mari in randul elevilor romi, comparabil cu cei ne-romi.
Studiul reprezinta rezultatul cercetarii derulate in cadrul proiectului Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva si poate fi descarcat de la sectiunea Studii si analize.

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Cauzele, efectele si dimensiunea abandonului scolar in Romania

 

Presa despre noi

Presa scrisa

Articole publicate in urma atelierului de lucru Provocari actuale privind accesul al o educatie de calitate a copiilor romi

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Monitorizare media

 

Articolele publicate despre implementarea proiectului "Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva"

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Articole_publicate_despre_implementarea_proiectului

 

Articole_publicate_despre_implementarea_proiectului

 

Material publicat in Gazeta de Izvoarele

 

Materiale publicate in urma lansarii proiectului "Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva"

Textul integral poate fi gasit in documentele atasate:

Lista_materialelor_publicate

 


Fisiere audio

Material audio despre lansarea proiectului, difuzat de Radio Romania ActualitatiStiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri