Despre proiect

Proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Implementat de Fundatia Roma Education Fund Romania in perioada septembrie 2010 – august 2013, proiectul are scopul de a ajuta copiii romi din clasele V-VIII sa mearga la scoala, sa-si imbunatateasca rezultatele scolare si ulterior, sa mearga la liceu. Proiectul urmareste sa asigure accesul egal la educatie pentru elevii romi, sa-i stimuleze si sa-i incurajeze sa mearga la scoala.

In cadrul proiectului aproximativ 1250 de elevi romi din clasele V-VIII vor reusi sa mearga la scoala indiferent de situatia financiara a parintilor, si isi vor putea schimba perspectivele de viitor prin serviciile de consiliere, mentorat si orientare de care beneficiaza. Pentru a promova testele nationale si pentru a le facilita accesul la invatamantul secundar, elevii selectati in proiect vor participa la sesiuni de suport educational suplimentar la limba si literatura romana si matematica. Si cum vacanta fara relaxare nu exista, in proiect ii asteapta tabere de vara si mute activitati recreative.

Pentru Fundatia Roma Education Fund Romania copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde si de educatia lor. Prin proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva, contribuim la bagajul de cunostinte al copiilor, bagaj, care suntem siguri ca ii va ghida in calatoria vietii cu mai multe perspective de reusita.



 
Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri