Obiective

Prin intermediul proiectului Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne propunem ca 1250 de elevi din clasele V-VIII aflati in prag de abandon scolar din cauza situatiei materiale a familiilor din care provin sa isi continue studiile.
Complexul de servicii oferite in cadrul proiectului au rolul de a combate abandonul scolar, dar si de a stimula si incuraja elevii de etnie roma de a merge la scoala.

Elevii selectati in proiect vor beneficia de: 
- sprijin financiar pentru ca nevoile scolare sa nu mai fie o povara pentru familie;
- serviciile unui mentor;  
- suport educational suplimentar pentru elevii din clasele a VII-A si a VIII-A la materiile sustinute la testele nationale.
 
Mentorii selectati in proiect sunt tineri, majoritatea de etnie roma, apropiati de varsta si deschisi la problemele pe care le intampina elevii. Rolul mentorilor este de a asigura participarea elevilor la cursuri si de a stimula imbunatatirea rezultatelor scolare ale acestora. Mentorul propune si organizeaza intalniri periodice cu familia elevilor pentru constientizarea importantei scolii.

Rolul pregatirii suplimentare este de a promova testele nationale si de a facilita accesul elevilor beneficiari catre invatamantul secundar. Elevii vor fi consiliati permanent pentru a face o alegere pe deplin informata a traseului educational pe care il parcurg, astfel incat perspectivele de viitor sa fie schimbate prin prisma educatiei.

 
Stiri/Eveniment

Povestile copiilor

Elevii care au participat in proiectul Oportunitati egale in educatie pentru o societate incluziva ne-au impartasit povestile lor de viata.


Proiectul in imagini

Parcurgeti impreuna cu noi etapele proiectului, cu ajutorul imaginilor!


Forum

Inregistreaza-te!

Deja membru? Log in

Utilizator:
Parola:

 

Parteneri